Vietnam dag 7: Ho Chi Minh City / saigon!

Dagen startet grytidlig. Vi skulle nemlig ta ferja fra Vung Tau og inn til storbyen Ho Chi Minh. Her er det ca 5 millioner mennesker, så vi gleder oss skikkelig til å ta fatt på storbyen ;) Vi skulle hovedsakelig bare shoppe, men det ble tid til litt bilder også =) Vi var innom Saigon square, Bhen Than market ( står skrevet om i boka "1000 steder du må se før du dør", så det var ett skikkelig pluss for min del!) og Hard Rock Cafè :) 


comfort er oppskrytt...petro express, og båtene gikk faktisk sabla fort!Merry Christmas, og Happy New Year 2012 henger det overalt. I asia feirer dem det nye året hele året, men det gjør vi ikke i europa og det har de ikke helt forstått... ikke skjønner jeg hva som står det, får håpe at det ikke er viktige overlevelses instrukser....Masse båter på den store elven!Mange av fiskebåtene har øyne foran!"jungel"Dette var utsikten det meste av turen, store båter og masse søppel i vannet. Da er vi endelig fremme i storbyen...

Slik så båten vår ut, som en forvokst padde!

Byen sett fra ferjeleiet.

Stoooooort bygg, og det var jo litt kult med den helikopterplassen!

bonsai <3

Mye trafikk, overalt,heletiden, og bråkete...

...og så kan du gange det med 1 million.

Det første markedet vi var inne på. her var det behagelig å handle. god plass og aircondition!Til høyre der hvor det er helt bølgete ligger Bhen Than Market.

Ja kikker på noe stoff..

Men det viste seg at kjolen var skikkelig stygg!


Hårstrikk! hadde jeg vært 5 år, hadde jeg gått bananas her!

Jeg går heller bananas her! ( nøtter var faktisk like dyrt i vietnam som i norge!!!)

Kule telefoner!

Hovedgaten inne på markedet. GOOOOD plass. innimellom var det ikke god plass for en nordmann, følte meg som ett slangemenneske etter å traske rundt der osv. Og så mange som spiser suppe til lunsj - så jeg var livredde for å skumpe borti noen! 

Her gikk jeg litt bananas...heheog her... fikk vel med meg 10 kjippkjapper hjem :) 

her selges det solbriller, fikk også med meg en del av det! 

aaaaaaah himmel! Fikk kjøpt en hel bunke med lommebøker :) 

De er like dårlige på elektro her...

Hard Rock Cafe! 

Her møtte vi også ett av porsgrunn's mest kjente fjes. May som har resturanten Lilly May :) 

En liten man på en liten krakk! 

Mopedparkeringa si det tenker jeg!

Posthuset!

Notre Dame of Saigon. ( var fransk koloni tidligere! ) 

Ser du dem som vasker vinduet?

og Notre Dame of Saigon igjen :) 

Her var vi ikke. men her har di visst mye fint der og. Men personlig synes jeg det er mye morsommere å gå på marked!

Teateret!Slike var det mange av ..."pleas buy - baby need food"... Får jo vondt helt inn i hjerterota, når du så den lille jenta ligger over skuldra på mamman sin. 

Og han her reparerte skoa dine for 3 kr. 

Og han her ble litt forfjamsa da jeg satt å kikka på han mens han skravla i tlf. Etterpå ble han veldig flau, og jeg fikk sniki til meg ett bilde. Ser du det lille gliset hans ?

På turen hjem var det godt å få litt luft :)

Mangrove-skog! Stilig!

Og hurra for nye solbriller! 

 

En flott og innholdsrik dag!

 

4 kommentarer

Haakon&Michelle

27.04.2012 kl.12:35

Åhhh herlig herlig <3 Ser nå ut som at du koser deg masse på ferie du også! Vietnam ser fint ut! :D

Louise-Marie reiser...

27.04.2012 kl.21:47

Haakon&Michelle: Vietnam er bare rett og slett fantastisk, og utrolig billig! Her lever du i luksus..

marthatn

29.06.2012 kl.13:23

Herlige bilder! Har selv vært i Vietnam to ganger da mine foreldre er derfra. Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver om x-) Håper du koser deg masse videre, nyt den fine, fine kulturen og den billige shoppingen! Nå vet jeg ikke helt hvor dere skal senere, men Ha Long Bay (Hanoi) og Vinpearl (Nha Trang) er ihvertfall to steder som er veldig verdt å ta turen. Spesielt Ha Long Bay(!) Er utrolig glad i å reise selv, misunner deg akkurat nå hehe :-) God tur videre!

Louise-Marie reiser...

30.06.2012 kl.00:00

marthatn: Denne gangen holdt vi oss kun i sør-vietnam. men nestegang jeg skal nedover ønsker jeg å utforske Nordvietnam. hørt rykter om at det er litt flottere natur der. Mekongdeltaet er rimelig flatt... Elsker kulturen, og ikke minst maten. kan ikke få nok av Com Tam og Bo luc lac :)

Skriv en ny kommentar

Louise-Marie reiser...

Louise-Marie reiser...

23, Lillehammer

Hei mitt navn er Louise-Marie . Til daglig bor jeg på lillehammer og studerer her.Jeg tar Mastergrad innenfor Innovasjon og næringsutvikling. Jeg som alle andre blir tatt av hverdagen - jeg har alltid en million ting jeg helst skulle ha gjort i går. Men den største lidenskapen min er å reise, oppleve, lukte og smake nye kulturer og steder! Så bloggen min vil bare "leve" de gangene jeg skal ut å reise. denne bloggen vil nå i hovedsak bli brukt som reisedagbok. Dette er for mest for min egen del, men også for de der hjemme som ikke hadde mulighet til å være med på tur. Jeg er ingen backpacker , liker bare å unne meg en tur nå og da :)

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits